Top Cleaner maakt vlieguren op kasdek Schenkeveld SchipholMet zo min mogelijk grondstoffen het best mogelijke resultaat halen, dat is het doel van tomatenteler Schenkeveld. Door te investeren in mens en techniek werkt Schenkeveld aan operationele excellentie in de kweek van haar trostomaten. Een van de investeringen in techniek die Schenkeveld deed, was de aankoop van de Top Cleaner om het dek van de twee kassen op de locatie bij Schiphol te wassen.

Schenkeveld heeft een passie voor perfectie en streeft bij al haar tomaten naar volmaaktheid. Het teeltbedrijf heeft dan ook oog voor alle details in het proces. Een schoon kasdek hoort daar zeker bij. Om ook op dit op vlak perfectie te bereiken, gebruikt de kweker de Top Cleaner van Van der Waay.

Draaischijf
Van der Waay bouwde een speciaal platform voor Schenkeveld dat tussen de twee kassen in Schiphol hangt, met een unieke hef- en draaischijf. Met behulp van dit platform kan de kasdekreiniger 180 graden draaien en de oversteek maken van de ene naar de andere kas. Hierdoor kan het teeltbedrijf beide kasdekken reinigen met één Top Cleaner.Foto's