Eén kasdekreiniger houdt drie kassen van RedStar schoonRedStar, totaalspecialist in smaaktomaten, teelt, verpakt en verkoopt het hele jaar door verschillende tomatensoorten. Het bedrijf is altijd op zoek naar de beste smaaktomaten door selectie van nieuwe rassen en het verrichten van kwaliteits- en smaaktesten. Om bij de teelt die hoge kwaliteit te kunnen halen, moet het zonlicht goed bij de tomatenplanten kunnen komen. De Top Cleaner van Van der Waay zorgt ervoor dat het kasdek schoon blijft, zodat voldoende daglicht gegarandeerd is.

RedStar beschikt over een teeltareaal van in totaal 73 hectare, verspreid over kweeklocaties in Tinte-Oostvoorne, Luttelgeest en Dinteloord. Daarnaast werkt de tomatenkweker samen met teeltlocaties in Marokko en is er een verregaande samenwerking met Thanet Earth in Engeland.

Oversteekplatform
Op de teeltlocatie in Dinteloord staan drie kassen van elk tien hectare. Voor de schoonmaak van de kasdekken op deze locatie schafte RedStar de Top Cleaner aan. Van der Waay installeerde een speciaal platform dat aan een rails tussen de kopgevels van de drie verschillende kassen hangt. Zo kan de kasdekreiniger na het reinigen van de eerste kas ‘oversteken’ naar de volgende kas.

Draaifunctie
RedStar beschikt over twee van deze platforms om de Top Cleaner van de ene naar de andere kas te laten rijden. Zo kan het bedrijf met één kasdekreiniger van de eerste, via de tweede, naar de derde kas rijden. Om te zorgen dat de machine ook weer terug kan naar de eerste of de tweede kas, bouwde Van der Waay een unieke hef- en draaifunctie in de platforms. Hierdoor is het mogelijk om de kasdekreiniger 180 graden te draaien, zodat deze weer terug kan richting de eerder gewassen kassen.Foto's